baby's nasi goreng cina
bahan-bahan
1.5 cawan nasi lembik (campor beras perang dan beras wangi)
1 ulas bawang putih
sedikit bawang besar
sedikit isi dada ayam
1/2 biji telur
puree jagung
puree keledek
kacang peas
tumis bawang dengan olive oil sehingga wangi dan lembut, masukkan dada ayam. setelah dada ayam masak, masukkan telur, peas dan puree. kacau sehingga telur betul-betul masak, masukkan nasi. kacau sebati. siap~
huhu..sebenarnya macam masak scrambled egg jer. cuma letak isi ayam dan nasi. tapi kaannnn, maryam suka sangat. sampai marah-marah sebab i lambat suap. seronok mak menyuap. =)
sebab gas takde, i tak boleh lah masak. food maryam tu memang wajib masak. camane pon kene masak, kalau tak dia nak makan ape kan. for us, husband belikan satey kajang kat hentian awan besar. dah lama sangat dah kiteorang tak makan satey kajang sejak kenal satey station. satey station jauh sikit pon rela pergi sebab puas hati.
hurm..memang masih kekal mengecewakan.
kenapa yer? kualiti satey haji samuri semakin menjunam-junam? sebab ambik ramai pekerja indon ke? tak nikmat pon makan. daging keras, satey hangit. nasi terlebih lembik macam dah nak bagi maryam makan. kuah for me ok. tapi husband kata tak sedap.
tak akan beli lagi satey kajang hj samuri ni walaupon teringin sangat. akan tunggu jer weekend. g makan kat satey station jer puas hati. heh!
dua-dua tengok tv lepas kekenyangan. layan dhia youuuu~
sate samuri mmg tak best dah.. ce try sate uk kat seksyen 7, bangi.. kat situ sdp gilerrr barbiess
ReplyDeletesedapnye nasi goreng maryam...
ReplyDeleteerm tak sabar nak balik km nak masak macam2 utk afeef. kat kg ni bahan2 limited la sbb supermarket yg tak berapa nak super :p
farah, satay station tu kat mane?
erm dah berzaman banned samuri ni. serba serbi hampeh !!
baik sate, baik kuah hehe
ye aa masak guna rice cooker, zaman blajo jer kan..hee~
ReplyDeletedapnye nasi maryam~
Mekkkk.. Sy try masok nasik goreng cino ni.. Anok sy make banyooookkk sgt.. Siap taruh utk dinner pom make bykkkk lagi.. Terima kasih daun keladi.. Nnt ai try resepi laim lagi.. Hehe.
ReplyDelete