bahan-bahan:
fettucine di rebus dalam 20 batang
dada ayam sebesar 3 jari.
2 sudu daging cincang
*lauk boleh ganti dengan seafood
1/4 labu bawang besar
1 ulas bawang putih
1 sudu teh tepung gandum
1 cawan susu segar
1 sudu teh black pepper di tumbuk
1/2 sudu teh mixed herb (optional)
garam
cube perisa ayam (optional, farah tak letak pon)
cendawan
1/2 keping cheese
cara-cara:
1. goreng ayam dan daging dangan minyak zaitun sampai kering air, ketepikan.
2. guna minyak tadi, tumis bawang dan tepung gandum sehingga keperangan.
3. masukkan susu, kacau sekali dengan daging dan ayam tadi, masukkan cendawan, black pepper, mixed herb, garam. kacau sehingga menggelegak, masukkan cheese.
4. kacau sehingga sedikit pekat, tutup api, masukkan fettucine yang telah direbus.
selamat mencuba~
fettucine di rebus dalam 20 batang
dada ayam sebesar 3 jari.
2 sudu daging cincang
*lauk boleh ganti dengan seafood
1/4 labu bawang besar
1 ulas bawang putih
1 sudu teh tepung gandum
1 cawan susu segar
1 sudu teh black pepper di tumbuk
1/2 sudu teh mixed herb (optional)
garam
cube perisa ayam (optional, farah tak letak pon)
cendawan
1/2 keping cheese
cara-cara:
1. goreng ayam dan daging dangan minyak zaitun sampai kering air, ketepikan.
2. guna minyak tadi, tumis bawang dan tepung gandum sehingga keperangan.
3. masukkan susu, kacau sekali dengan daging dan ayam tadi, masukkan cendawan, black pepper, mixed herb, garam. kacau sehingga menggelegak, masukkan cheese.
4. kacau sehingga sedikit pekat, tutup api, masukkan fettucine yang telah direbus.
selamat mencuba~
slurp..sedapnye farah, mcm2 la farah masak, leh buka restoran italian nih...hehehehe....mahal tak barang2 utk wat pasta?
ReplyDeletexmahal po me, pasta kat kedai harga dia mahal macam ape jer. sebab tu lagi suka buat sendiri. sedap pon sedap. hehe
ReplyDelete