weekend hari tu sangat penat makan. =D
tahun ni jemputan tak sebanyak tahun lepas. orang dah tak buat open house sangat ke? kiteorang pon tak buat tahun ni. rasa macam tak larat jer. tapi walaupon jemputan tak banyak still jugak tak terpergi sebuah dua rumah sebab tak sempat. jadual lari sebab jem teruk. plus malam pon ade jemputan lagi. di campur ngan nak bawak diri dan perut pon tak larat so pergi yang mana sempat jer. keluar rumah tengahari, balik rumah malam. penat nye ya allah. tapi rejeki tak payah masak. masakkan breakfast dengan food maryam jer. food maryam macam biasalah, berbekal lagi. guna thermos bertingkat-tingkat. boleh asingkan lauk, nasi segala. lauk simple-simple jelah tapi. xde lah nak merendang segala kan. =D
layan menu breakfast maryam.
steamed banana bread pudding with blueberry yogurt sauce
bahan-bahan:
setengah cawan fresh milk
sekeping roti
sebiji telur
sebiji pisang
rendam roti dengan fresh milk sekejap. pastu pecahkan telur, kacau sebati. masukkan hirisan pisang. steam selama 5 minit.
sos:
natural yogurt + blue berry lenyek
done!
k lah bye!
nak kemas rumah, basuh baju. terabai rumh 2 hari tuan rumah beraya.
eh,sama la smlm pn buatkan amani banana bread pudding hehe..tp msuk oven je la mak malas nk kuarkan periuk nk kukus bagai huhu..
ReplyDeleteawk..maryam brp thn da?nak try menu nie..hadiff mesti suke.TQ
ReplyDeletewardah: nak cepat, kukus senang masak..heheu
ReplyDeletepuan gunung, menu ni 1y++ boleh dah..sebab guna fresh milk dan sebiji telur. kalau xnak guna fresh milk, boleh guna fm ke, ebm ke
dh 6 bln..
ReplyDeletesekejap je eh
kagum ni ummi maryam.. bawa bekal suap anak dulu. cemerlang melayan kerenah anaknya.
ReplyDelete