Wednesday 14 April 2010

lauk daging masak black pepper (kering)

lauk daging goreng black pepper

bahan:

daging untuk 2 orang makan
2 ulas bawang putih(tumbuk)
1/2 inci halia (tumbuk)
kicap
sos tiram
minyak bijan
lada hitam (tumbuk/ serbuk)-sangat banyak diperlukan. nama pon masak black pepper kan=p

hiasan

1 labu bawang besar
carrot
lada

cara-cara:


1)perap daging dengan bahan-bahan tumbuk( bawang putih+ halia), kicap, sos tiram, beberapa titik minyak bijan, dan serbuk lada hitam.

2) panaskan minyak. goreng daging yang diperap sehingga empuk, masukkan bahan-bahan hiasan,

3) tambah lagi sedikit sos tiram, lada hitam, kicap, garam dan gula secukup rasa.
(minyak bijan tak perlu tambah sebab minyak bijan mempunyai rasa yang kuat walaupon sedikit)


siap~

sedia untuk dimakan=p

No comments:

Post a Comment