weekend hari tuh kami makan kat anis puteri lagi. menu semang sebijik sama. jenis ikan jer lain. tak bervariasi sungguh tuan blog ni.
ikan percik *kuah pelik tak sesedap hari tu*. gulai kawah.budu
tak nak makan budu kedai ni. gatal bebeno. so amik tempoyak plus sambal.
ulam sepinggan tu macam biasa. husband amik 2,3 urat jer. selebihnya aku yang habiskan. awal-awal masa sebelum akan dah bagi nasik aku kat suami half. sebab kalau amik lambat-lambat bila dah rasa tempoyak nanti dia tak makan. lepas makan tak cukup. nak nasi lagi. haih!
tak nak makan budu kedai ni. gatal bebeno. so amik tempoyak plus sambal.
ulam sepinggan tu macam biasa. husband amik 2,3 urat jer. selebihnya aku yang habiskan. awal-awal masa sebelum akan dah bagi nasik aku kat suami half. sebab kalau amik lambat-lambat bila dah rasa tempoyak nanti dia tak makan. lepas makan tak cukup. nak nasi lagi. haih!
komen saya adalah ikan percik tu sungguh tak rasa percik. tak macam first time try hari tuh. tu lah amik lagi pekerja indon banyak-banyak. eh. tiba-tiba.
kata-kata jari,
Fabulous.Farah
ni gulai kawah yang pemes tu ke? apsalla ayam percik macam tu...haih. frust aku tengok
ReplyDeletebeshnya makan nasi panas2 ngan budu + ikan singgang..sedap...
ReplyDeletelapo la plak..wah tetiba..hahahaha
nway salam ziarah =)
tukang masak dh bertukar orang la tu..huhu..tak best eh! akak nmpk cam best je..hikhik..
ReplyDeletefarah, dah khatam ke house rules tu? hehehhe
ReplyDeletex best kalau p restoren rasa masakan x sama mcm yg kita pergi selalu..husband nieda selalu ckp x ikut ISO..huhu
ReplyDeleteperghh giler kentang.. budu..tempoyak..kalau i masuk makan situ, bleh meroyan..sume nak..hehehe
ReplyDeletesdpnye mkn..
ReplyDeletedah khatam ke house rules tu? hehe..
akak next month rasanye pindah..farah?
aduh semuanya sedap2 belaka
ReplyDeletefarah, dah hafal ke house rules tu??akak ambik simpan je ekeke
ReplyDelete