lunch maryam hari ni.
sama jer buat dengan kari kita. cuma kurangkan serbuk kari. kang pedas sangat. lebihkan bawang dan tomato.
daging batang pinang (cincang/hiris halus)
1 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
sedikit halia
serba sedikit rempah tumis (rempah 4 beradik)
1 sudu teh serbuk kari
1/4 biji tomato blend
1/2 tomato cincang
kentang
carrot
santan
daun kari.
yang ni bahan yang i guna tadi la. buat mcm kita baut kari.
tumis bawang dengan rempah 4 beradik dengan daun kari. masukkan serbuk kari yang dicampur sengan sedikit air. masak sehingga pecah minyak. masukkan tomato dan daging. bila daging dah empuk, masukkan semua bahan lain. masak sehingga carrot dan kentang empuk,
ahhh tengok kari daging maryam pun terliur bulan posa ni hehe...
ReplyDeleteafeef pun suka dah kari,kurma.
wahhh...rasa lapar tgk kari tu..x sabau nak berbuka... :-) follow u!
ReplyDeletewah untungnya maryam..rajin betol mommy die masak..
ReplyDelete