=p
aku tak tahu lah biskut yang aku buat semalam biskut ape. biskut makmur ke biskut arab. ke makmur dan arab tu adalah biskut yang sama nama jer lain-lain?
*wohhoo. dalam dok cakap konon-konon buzy tuh. sempat lagi menggentel biskut ok. demi laki ku. sanggup ku lakukan ape saja. eceh*
ciri-ciri biskut ini adalah:
then, inti kacang tu di masukkan dalam adunan biskut begini
*adunan biskut guna minyak sapi. ok lemak!*
pastu di gentel balik buat bentuk bulat.
*dia sebenarnya masa aku google bentuk bujur macam kurma. tapi aku nak buat bulat jugak!*
pastu disusun dalam pembakar begini.
ni bila dah masak. tunggu sejuk nak salut dengan gula aising
ni rupa lepas salut dengan gula aising
ni pencahayaan lebih sikit
ni dah susun dalam balang biskut. +-50 bijik semuanya
aku rasa dia sepatut dok dalam paper cup. tapi rumah i tak dak itu paper cup so bogel macam tu
jer lah.
*adunan biskut guna minyak sapi. ok lemak!*
pastu di gentel balik buat bentuk bulat.
*dia sebenarnya masa aku google bentuk bujur macam kurma. tapi aku nak buat bulat jugak!*
pastu disusun dalam pembakar begini.
ni bila dah masak. tunggu sejuk nak salut dengan gula aising
ni rupa lepas salut dengan gula aising
ni pencahayaan lebih sikit
ni dah susun dalam balang biskut. +-50 bijik semuanya
aku rasa dia sepatut dok dalam paper cup. tapi rumah i tak dak itu paper cup so bogel macam tu
jer lah.
apakah nama ini biskut? arab ke makmur?
ni husband i mengidam nak makan sebenarnya. gigih tak i buat biskut di luar musim perayaan. sape nak tempah? jangan harap. penat sungguh menggentel.
kata-kata jari,
Fabulous.Farah
ni husband i mengidam nak makan sebenarnya. gigih tak i buat biskut di luar musim perayaan. sape nak tempah? jangan harap. penat sungguh menggentel.
kata-kata jari,
Fabulous.Farah
yela..skrg bukan musim perayaan... biskut makmur kut ;)
ReplyDeletemakmur eh? haha..ok. i pon xsure
ReplyDeletesedapppp..mcm nak raya lak rasa! :p..makmur..eh arab pun boleh.. :)
ReplyDeletekak ieyna: haha..tu la kan.rasa pose ganti..eh..xabis ganti lagi pin
ReplyDelete